Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Bekkenklachten/ rugpijn

Sommige vrouwen krijgen last van hun (onder)rug of bekken in de zwangerschap. Dit wordt mede veroorzaakt door hormonen, hierdoor verweken de weke delen in het bekken. Deze verweking zorgt ervoor dat er uiteindelijk genoeg plaats is dat het kindje door het bekken kan passeren. Dit kan alleen wat onstabiliteit geven in de zwangerschap wat pijn en ongemak kan veroorzaken.

Sommige vrouwen hebben er zoveel last van dat ze hun werkzaamheden niet meer goed kunnen uitvoeren of moeite hebben met bewegen en slapen. Ook kun je last krijgen van de rug, vaak onderin. Dit komt meestal door het extra gewicht wat je met je meedraagt met een kindje in je buik, vaak in combinatie met werkzaamheden of een verkeerde houding.

Het advies is te allen tijde: probeer in beweging te blijven. Bij toenemende klachten adviseren we je om een oefentherapeut of fysiotherapeut te bezoeken. Veel bekken- en rugklachten nemen (iets) af wanneer je meer rust neemt.

Op de volgende site staan nog meer zwangerschapskwalen beschreven: Ziektes en kwaaltjes - de Verloskundige (KNOV). Mocht je andere klachten hebben of ongerust zijn, neem dan gerust contact met ons op.

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq