Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Borst- en flesvoeding

Je kindje voeden met de borst, ’t is iets heel gewoon. Jouw lichaam maakt melk, jullie kindje heeft alle reflexen om te zoeken, zuigen en slikken. Meestal loopt de borstvoeding gewoon goed, maar het gaat niet altijd vanzelf. We zijn er graag om jou en jouw partner voor te bereiden op dit nieuwe hoofdstuk, en om jullie te begeleiden bij de borstvoeding. Je kan van ons team verwachten dat we borstvoeding zullen promoten, bevorderen en ondersteunen. We zijn WHO-UNICEF BFHI gecertificeerd, wat betekent dat we de tien vuistregels onderkennen en uitdragen.

Als je van plan bent om borstvoeding te geven, of je twijfelt nog, kom dan zeker naar onze voorlichtingsavond. Ook de Provinciale Kraamzorg biedt informatiemomenten aan.

Meer informatie over borstvoeding:

  • www.borstvoeding.nl
  • Boek: “ Het nieuwe borstvoedingboek” van Stefan Kleintjes en Gonneke Veldhuizen-Staas

Loopt de borstvoeding moeilijk, of heb je tijdens jouw zwangerschap al zorgen of vragen hierover, dan kan je terecht bij één van onze lactatiekundigen. Maak een afspraak door tijdens de kantooruren te bellen naar de afdelingssecretaresse via het nummer 0115 – 688203.

Ook kan je terecht in ons borstvoedingscafé, waar alle moeders welkom zijn die borstvoeding geven, of van plan zijn dat te gaan doen. Een lactatiekundige is aanwezig voor het beantwoorden van jouw vragen, maar daarnaast is het ook een gezellig samenzijn met andere moeders en hun kindjes. Mama worden en zijn: je staat er niet alleen voor. Het borstvoedingscafé is iedere maandagochtend (met uitzondering van feestdagen) in de familiekamer tegenover de Gezinsafdeling. Je kunt gewoon binnenlopen zonder aanmelden, tussen 10.00 en 12.00 uur.

Kan je geen borstvoeding geven omwille van een medische reden? Kies je ervoor om kunstvoeding te geven omwille van een persoonlijke reden? Lukt de borstvoeding niet? Dan kan je kunstvoeding geven. Ook bij vragen over kunstvoeding kan je uiteraard bij ons terecht!

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq