Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Emotionele gezondheid en POP poli

Zwanger zijn en een kindje verwachten zijn grote gebeurtenissen in het leven van aanstaande ouders. Daarnaast gieren de hormonen in de zwangerschap door je lijf waardoor je soms misschien wat minder lekker in je vel zit, erg emotioneel bent of juist heel opgewekt.

Weet dat het volkomen normaal is dat de periode rondom het krijgen van je kindje niet altijd voelt als één grote roze wolk. Voel je vrij om tijdens de controles met de verloskundige eerlijk te bespreken hoe je je voelt. Het kan opluchten hierover te praten, te horen dat dit normaal kan zijn of als we met je mee kunnen denken als je emotioneel volledig uit balans bent. Zo kunnen we bijvoorbeeld kijken of het nodig is om je te verwijzen naar de POP-poli.

POP-poli

Binnen de POP-poli (Psychiatrie, Obstetrie en Pediatrie) wordt hulp geboden aan zwangere vrouwen, vrouwen die net bevallen zijn of vrouwen die zwanger willen worden en die psychiatrische problemen of psychische klachten hebben.

Zo kan het voorkomen dat je niet kunt genieten van de zwangerschap, angst hebt voor de bevalling, geen band voelt met het kindje tijdens de zwangerschap of na de bevalling, last hebt van verwardheid of indien je medicijnen gebruikt, voor psychische klachten. Ook kun je op ons POP-spreekuur terecht als je sociale problemen hebt zoals problemen in de thuissituatie, financiële problemen, relatieproblemen, met taalbarrière, illegaal in Nederland verblijft, tienermoeder wordt of een verstandelijke beperking hebt.

Naast verloskundige begeleiding is er ook ruimte voor begeleiding door een psychiater of psycholoog, maatschappelijk werkster, gynaecoloog en/of kinderarts. Het team biedt je gespecialiseerde begeleiding, zodat we je een begeleidingstraject aan kunnen bieden wat specifiek op jouw behoeften is afgestemd. Behandeling kan bestaan uit ondersteunende gesprekken, het regelen van praktische hulp of steun voor thuis tijdens de zwangerschap of na de bevalling, psychologische behandeling of medicatie.

Verloskundigen Delphine en Evelien zijn momenteel werkzaam binnen de POP-poli.

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq