Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Bevalling met medische indicatie

Wanneer er iets gebeurt in jouw zwangerschap of tijdens jouw bevalling waardoor er extra zorg of monitoring nodig is dan verwijzen wij je door naar de gynaecoloog. Het kan zijn dat je vanaf dat moment een “medische indicatie” hebt.

Redenen om iemand tijdens de bevalling naar een gynaecoloog te verwijzen zijn bijvoorbeeld wanneer je pijnbestrijding wenst, het kindje in het vruchtwater heeft gepoept, de ontsluiting of uitdrijving niet vordert of de hartslag van de baby extra in de gaten gehouden moet worden. Je bevalling wordt dan “klinisch”.

Continuïteit in zorg

Alle verloskundigen die bij ons werken, begeleiden zowel de gezonde zwangeren als de zwangeren met een medische indicatie. Wanneer een van onze verloskundigen de zorg voor jou overdraagt aan een gynaecoloog zal zij gewoon bij jullie blijven en jullie verder begeleiden. Eventuele volgende stappen of beslissingen zal zij dan wel altijd samen, in overleg met de gynaecoloog maken.

Bevallen in het ziekenhuis met medische indicatie

Er is sprake van een medische indicatie als de verloskundige of gynaecoloog bepaalt dat je tijdens je zwangerschap of bevalling een verhoogde kans op complicaties hebt. Een ziekenhuisbevalling met een medische indicatie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq