Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Kinderwensspreekuur

Ook wanneer je nog niet zwanger bent maar wel de wens hebt om zwanger te worden, kan je al bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. Tijdens dit gesprek geven wij advies dat gericht is op jullie persoonlijke situatie.

Het doel van het kinderwensspreekuur is om je goed te informeren over gezond zwanger worden. Waar moet je allemaal op letten? Hoe zit je cyclus in elkaar? Welke voeding kan je beter al laten staan? En nog veel meer!

Een ander onderdeel is eventuele risico's in kaart brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicatiegebruik, overgewicht of roken. Maar ook risico's n.a.v. een eerdere zwangerschap en bevalling. Wij kunnen je specifiek advies geven en verwijzen naar andere zorgverleners indien nodig.

Iedereen is welkom op het kinderwensspreekuur, of je nu specifieke vragen hebt of gewoon goed geïnformeerd wil worden.

Praktisch

• consult van ongeveer 30-45 min. met een verloskundige
• vooraf vragen we je een online vragenlijst in te vullen waardoor wij ons goed kunnen voorbereiden op het consult en je direct persoonlijk advies kunnen geven.
• je krijgt je persoonlijke advies mee op een 'kinderwens-kaart', zo kun je het nog eens rustig nalezen
• sinds kort wordt het consult vergoed vanuit de (basis)zorgverzekering!
• je hebt geen verwijzing nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Vragenlijst

We vragen je voorafgaand aan dit gesprek de vragenlijst in te vullen op de website van Zwangerwijzer en deze naar ons te mailen. Wij kunnen aan de hand van de door jullie ingevulde antwoorden een gericht advies geven. Tijdens dit gesprek bespreken we bijvoorbeeld jullie leefstijl, medische gezondheid en eventueel medicijngebruik. Het kinderwensspreekuur is ook bedoeld voor vragen over vruchtbaarheid.

Aanmelden

Wil je meer informatie over het kinderwensconsult of een afspraak hiervoor maken? Je kunt ons hierover bellen of mailen naar kinderwens@zzv.nl

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq