Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Poliklinische bevalling

Is jouw bevalling poliklinisch (je bent gezond zwanger en je hebt geen medische indicatie) dan word je tijdens je bevalling begeleid door een van onze verloskundigen samen met een kraamverzorgster. Op de gezinsafdeling (waar je naar toe komt voor de bevalling) werken wij al jaren nauw samen met Dé Provinciale Kraamzorg.

Mocht je voor een andere kraamzorg (organisatie) hebben gekozen dan is dat geen probleem. Wij bellen hen zodra je bent bevallen en naar huis gaat. Je wordt tijdens je bevalling begeleid door ons en Dé Provinciale Kraamzorg maar bij thuiskomst wordt de zorg dan overgenomen door de kraamzorgorganisatie bij wie jullie je hebben aangemeld.

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen zonder medische indicatie dan kan het zijn dat je een eigen bijdrage (dit is iets anders dan het eigen risico) moet betalen. De eigen bijdrage wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak wordt de eigen bijdrage volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag bij je zorgverzekering naar de voorwaarden.

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq