Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Traumaverwerking

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, een beetje opleiding en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van je natuurlijke vermogens. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling. Dit traject wordt gegeven door Evelien.

Wanneer kom je voor deze therapie in aanmerking?

  • Als je aanhoudende, onbegrepen klachten hebt die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren.
  • Als je klachten of problemen in verband te brengen zijn met moederschap, geboorte, hechting, (op)voeding en verlies.
  • Als je niet meer zwanger durft te worden of als de zwangerschap ongewild uitblijft.

Evelien: "Voor alle aanstaande moeders heb ik de geboortetrauma therapie en preventie ontwikkeld. Het doel is om je via een herstelgesprek voor te bereiden op een ontspannen zwangerschap en natuurlijke bevalling, zodat je gezond bent na de geboorte van je kind. Met deze Coaching begeleid ik je emotioneel sterker te worden, zodat je voor jezelf opkomt, betere keuzes maakt en al je natuurlijke processen gebruikt om je baby zélf te helpen om geboren te worden. Het doel is positieve ervaringen en je herstel na de bevalling te bevorderen. Daarvoor bied ik een Coaching Traject aan van vijf sessies. Tussendoor heb je de mogelijkheid naar behoefte contact met mij op te nemen tot een half jaar na de bevalling."

Herstelgesprek

Het herstelgesprek (geregistreerd merk) is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. Zo ontstaan functionele verbindingen, afname van stress en psychisch en lichamelijk herstel. De effecten zijn te verklaren omdat het stress systeem tot rust komt. Dat heeft positieve gevolgen voor alle organen en systemen. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren en je emotionele gezondheid. Je wordt ‘aan’ gezet vanuit je innerlijke kracht en zo kunnen je natuurlijke capaciteiten herstellen.

Kosten

De Geboortetrauma therapie en preventie bestaat uit een kennismakingsgesprek, een herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur, vier voorbereidende gesprekken en tussendoor continue begeleiding met mogelijkheden tot extra contact. Hieraan zijn kosten verbonden die voor eigen rekening zijn. In een oriënterend gesprek zullen deze kosten worden besproken.

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq