Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Eerste controle

Misschien ben je voor het eerst zwanger, of je bent al eerder zwanger geweest, een nieuwe zwangerschap is altijd spannend. We zijn er graag om jou te begeleiden. Het eerste contact met ons team is bij een van onze echoscopisten voor de eerste echo.

De eerste controle bij de verloskundige is het intakegesprek. Hierbij nemen we samen de tijd om kennis te maken, jou te informeren over een gezonde zwangerschap en om je medisch dossier op te maken. We stellen vragen over je medische voorgeschiedenis en die van je familie en bevragen we eventueel het verloop van eerdere bevallingen. Dit intakegesprek duurt wat langer dan de vervolgcontroles, want we nemen graag de tijd.

Vul voorafgaand aan dit gesprek de digitale vragenlijst in via jouw patiëntenportaal op de website van Zorgsaam. We vragen je dit tijdig te doen, zodat we de eerste controle kunnen voorbereiden en zodat alles vlot kan verlopen.

Is dit niet je eerste zwangerschap en werd je bij een vorige zwangerschap opgevolgd door een andere verloskundige en/of gynaecoloog? Dan vinden wij het fijn als je jouw dossier bij deze zorgverlener opvraagt, voorafgaand aan het intakegesprek.

Folder Zwanger!

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq