Verloskundige zorg in Zeeuws-Vlaanderen - ZorgSaam
Direct (spoed)contact 24/7 bereikbaar: 0115-688228

Pijnstilling

Wanneer alle natuurlijke opties niet meer voldoende zijn is er altijd nog de optie tot medicamenteuze pijnstilling. Hierin bieden wij twee opties aan: een injectie met Nalbufine of een ruggenprik. Pijnstilling is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk. Omdat er wel risico’s aan medicamenteuze pijnstilling zitten, vindt er een overdracht plaats naar de gynaecoloog. Een van onze verloskundige blijft je gewoon begeleiden maar houdt jou en je kindje, samen met een verpleegkundige, nauwlettend in de gaten.

Nalbufine

Dit is een prik in je bovenbeen die binnen ongeveer 20 minuten werkt. Dit neemt niet de volledige pijn weg, maar haalt de scherpe kantjes van de wee. Tussendoor kun je wat slaperig worden. De pijnstilling werkt ongeveer twee tot vier uur.

Ruggenprik

Eerst wordt de huid verdoofd en daarna wordt een dun slangetje ingebracht. Via dit slangetje kan gedurende een lange periode pijnstilling worden gegeven. De ruggenprik heeft voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen zijn dat je (indien het goed werkt) geen pijn meer hebt en dat het langdurig werkt. De belangrijkste nadelen zijn dat je op het bed moet blijven liggen doordat je de controle over je onderlichaam verliest en de kans op een kunstverlossing toeneemt.

Welke vorm van pijnstilling het beste bij je past is mede afhankelijk van de snelheid van de bevalling en hoeveel ontsluiting je hebt. Dit zullen we na je vraag om pijnstilling uitgebreid met je bespreken!

Meer informatie over medicamenteuze pijnstilling kan je vinden op de volgende website.

©2024 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen | Disclaimer & cookies | Privacyverklaring | Ontwerp & realisatie Buro Cinq